De Regels

Waarom je lid moet worden van AjaxTotaal.nl [o.a. om het hele forum te zien], de regels en overige mededelingen
Locked
Pushkin
Erelid
Posts: 2581
Joined: 11 Oct 2011 16:06
Droomaankoop: Ante Rebic

De Regels

Post by Pushkin » 11 Oct 2011 16:52

Als lid en bezoeker ga je automatisch akkoord met deze regels en disclaimer.

1. We zijn een discussieforum, probeer elkaar te overtuigen met argumenten, niet door op de man te spelen.

2. Gebruik je signature alleen voor tekst; niet voor plaatjes, links of smilies.

3. Af en toe een oneliner is niets mis mee, maar onderbouw je posts ook.

4. Let op de taal in je posts. Racistische of extreem beledigende teksten worden verwijderd. Maak verder gebruik van de spellingcorrector in het postvak om type- en taalfouten te vermijden. In de Engelse zone wordt alleen Engels toegestaan.

5. Gebruik geen overdaad aan smilies.

6. Let op de leesbaarheid van je posts. Denk aan een goede lay-out. Extra aandachtspunt hierbij is het quoten van elkaar. Voorkom stapelqoutes, zorg slechts voor 1 quotevak in je posts. Dubbele of zelfs driedubbele quotes zorgen meestal voor chaotische en onleesbare teksten.

7. Gebruik interpunctie. Begin een zin met een hoofdletter, zet leestekens aan het einde van een zin en een spatie na elke afgeronde zin. Gebruik niet onnodig alleen maar hoofdletters, dat komt schreeuwerig over.

8. Stel bij een conflict of misstand een moderator op de hoogte en ga niet voor eigen rechter spelen. Op AT proberen we zoveel mogelijk de goede sfeer te bewaren. Voetbal is emotie en dat begrijpen we. Als iemand echter ernstig over de schreef gaat of veelvuldige waarschuwingen in de wind slaat zijn we genoodzaakt tot zwaardere maatregelen zoals het (tijdelijk) bannen van members.

9. Doe altijd aan bronvermelding, zowel bij officiële stukken als wanneer je iemand van een ander forum quote. Geef bij voorkeur ook de URL naar het originele bericht. Bij voorkeur zien we berichten van onbetrouwbare zones zoals: Voetbalzone wandelgangen, Ajaxshowtime bijzaken en geruchten, Voetbal International transferdagboek en de overige boulevardpers niet op ons forum. In het forum TRANSFERBELEID staan in de topic ‘bronvermelding’ hier nog wat aanvullende tips over.

10. Wees respectvol naar elk forumlid, ook naar supporters van andere clubs. Kan je iemand echt niet uitstaan, gebruik dan de ‘vijandoptie’ voor die persoon in je profiel. Die zorgt ervoor dat zijn reacties niet meer leesbaar zijn voor jou.

11. Illegale inhoud zoals warez, illegale software, porno en streams voor voetbalwedstrijden kunnen we helaas niet toestaan. Berichten die een van bovenstaande zaken bevatten, of anderszins bij wet verboden zijn, worden verwijderd. Dit geldt tevens voor reacties die niet binnen onze fatsoensnorm passen.

12. Met de komst van een politieke zone staan we discussies over politiek toe, die kunnen echter niet plaatsvinden zonder wederzijds respect naar elkaar. Provocaties naar elkaar toe worden weggehaald.

13. Wees vrij om een topic over een nieuw onderwerp op te starten, let echter wel op de juiste zone en of het onderwerp niet al besproken wordt.

14. Slowchatten en crossposten is niet de bedoeling op het forum. Chatten kan in onze chatbox, waar dezelfde regels gelden zoals hier omschreven. Hetzelfde bericht in meerdere zones posten is niet oké. Dubbele berichten worden verwijderd.

15. Voor internettrollen en spammers hebben wij geen plaats. Een trol wordt geband. Wie reclame wil maken voor iets, dient eerst contact op te nemen met een van de beheerders. Zonder voorafgaande toestemming wordt spam verwijderd.

De mods zullen er verder alles aan doen om dit forum zowel qua gezelligheid als kwaliteit van discussies zo hoog mogelijk te houden. Heb je klachten of opmerkingen hierover, meld dit dan aan de mods. Doe dit ook wanneer je zelf een leuk idee hebt voor de site of zelf een stuk/column wil schrijven voor de voorpagina.
Vladimir Kozlov: "There's no problem"

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest