Ga terug naar AjaxInside →

Alle tijden zijn UTC+02:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 36 berichten ]  1 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichtonderwerp: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 00:18 
Erelid

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:06
Berichten: 3379
Droomaankoop: Ante Rebic
Ik loop al een tijdje rond met het idee om hier eens een paar uitgebreide columns over te schrijven. Het is in mijn ogen de achilleshiel van Ajax - mentale begeleiding -, en in een breder beleid gewoon ingebed HR beleid bij Ajax. In mijn ogen is het grotere plaatje ook te weinig onder het voetlicht gebracht in de media. De incidenten worden wel beschreven, maar de diepere problemen te weinig benoemt.

Maar om even terug te komen. Wat is (mentale) begeleiding eigenlijk voor een voetbalclub? In mijn ogen behelst het drie dingen.

1. Zorgen dat de club een veilige haven is en een goede thuis. Dat betekent dat spelers het gevoel moeten hebben dat ze met hun problemen bij de club kunnen aankloppen. Weten bij wie ze moeten zijn en het gegeven dat je als club adequaat en tijdig handelt wanneer zich iets voordoet van ernst. Het betekent ook, de kou uit de lucht halen alvorens problemen, conflicten, misverstanden zich kunnen voordoen door met visie en communicatie spelers al te bereiken en helpen. Extra begeleiding kan door bijvoorbeeld oud spelers als peers in te schakelen
2. Spelers 'helpen' in het maken van professionele keuzes in hun loopbaan, dit kan door middel van positieve als negatieve voorbeelden aandragen. Spelers bewust maken wat de echte gevolgen kunnen zijn van bepaalde keuzes en spelers faciliteren in het maken van goede keuzes (bijvoorbeeld dieetondersteuning bieden).
3. Zorgen dat spelers op interpersoonlijk vlak met zichzelf aan de slag gaan, inzicht brengen in zwakke punten en werken aan verbeteringen. Spelers confronteren, begeleiden en handvatten bieden.


Hier wat korte voorbeeldjes waar het misging.

Wie het boek 'Ik, Zlatan' leest zal ongetwijfeld ook merken dat Zlatan Ibrahimovic lang niet altijd die zelfverzekerde rots is geweest. Maar ook het choatische levenspatroon in zijn beginjaren is opvallend. Openhartig bekent hij dat hij soms zo laks met zijn geld was omgesprongen dat hij bij Maxwell aanklopte om te vragen of hij daar mocht overnachten. Dat Ibrahimovic in zijn eerste maanden niet als prof leeft wordt al duidelijk als blijkt dat hij nooit kookt en leeft op pizza's, de nachtelijke uren doorbrengt met gamen of straatraces met Mido. Natuurlijk iemands privéleven kan je als club niet beheersen maar wel beïnvloeden. Ajax schitterde in het boek door afwezigheid. Waar waren teammanagers, diëtisten, etc. ?

Mauro Rosales is een paar weken van slag omdat hij met het tweede moet trainen. 'Wat heb ik misdaan' vraag de Argentijn zich in stilte af. In zijn thuisland is terugzetten en wedstrijden bij het tweede spelen namelijk een soort doodszonde, dan heb je minimaal met de vrouw van de trainer geslapen bij wijze van spreken. Dat Ajax het tweede elftal gebruikt als plek voor spelers om wedstrijdfit te worden is hem dan ook niet bekend. Het is een relatief onschuldig incident maar toont wel aan dat Ajax zich te weinig had verdiept in de Zuid-Amerikaanse spelers en de gevoeligheden die er soms mee gepaard gaan door een verschil in cultuur. Wat Ajax al heel lang mistte was een 'gids' die spelers in dergelijke zaken even wegwijs kon maken.

Darko Bodul blikt voor Ajaxshowtime terug op zijn loopbaan. Vaak zullen voetballers zich verschuilen achter allerlei redenen waarom ze niet geslaagd zijn. Logisch ook want te grote persoonlijke problemen aanstippen kan nieuwe clubs wegjagen. Toch is Bodul opvallend eerlijk door in 2016 tegen AS te stellen dat hij zelf een grote hand heeft gehad in het niet slagen bij Ajax, door verkeerde keuzes te maken. Een publiek geheim is dat Bodul geniet van het leven. Hij woont in bij Miralem Sulejmani die vodka-feestjes geeft en in een dronken bui uit pure decadentie geld verbrand. Een dieet van pizza's helpt ook niet mee. Dat Miralem Sulejmani bij Ajax al ontspoorde was een publiek geheim. De vraag die zich stelt is waarom niemand bij Ajax zich hard maakte bij Bodul dat het toch niet zo'n geweldig idee was om bij Sulejmani in te trekken?

Lerin Duarte. Dat hem een zware erfenis wacht na het vertrek van Eriksen is hem wel duidelijk. Aanvankelijk speelt de middenvelder niet zo slecht met een Europees duel tegen Milan als hoogtepunt. Toch gaat het mis met Duarte, hij vervalt in een soort gemakszucht die zijn carrière ondermijnt (overgewicht). Komt dit geheel onverwachts? Voor de echte kenners misschien niet. De Duarte die van Sparta naar Heracles vertrekt heeft namelijk wel een kleine gebruiksaanwijzing. In Almelo tacklen ze de mentale gaps die hij heeft door te werken aan een begeleidingsplan en personal coaching waardoor hij langzaam opbloeit. Bij Ajax vind men het niet nodig een dergelijk plan met Duarte op te stellen. Duarte zakt weg. Dat men bij Ajax teleurgesteld is in de middenvelder moge duidelijk zijn. Duarte stipt in latere interviews aan

Ilan Boccara. Een van de weinige joodse spelers bij Ajax. Boccara zat dicht in de buurt van een vaste selectieplaats. In zijn contract had hij laten opnemen niet te hoeven spelen op een joods feestdag. Frank De Boer wil hem dat weekend toch bij de selectie. Bocarra weigert en DB ziet hem vervolgens niet meer staan. Een misverstand of een trainer die toch dwars wil zijn? In ieder geval is het opvallend dat Ajax niet alle partijen aan tafel brengt om het uit te spreken.

Tobias Sana. De vrolijke Zweed verdwijnt na zijn eerste debuutwedstrijden op de bank en zakt langzaam weg in het moeras van mentale problemen. Sana blijkt depressief em heeft bovendien last van ernstige claustofobie maar dit wordt door Ajax veel te laar opgemerkt binnen Ajax. Frank De Boer geeft in een interview ruiterlijk toe 'op menselijk vlak zijn we tekort geschoten'

Edson Alvarez. Een van Ajax' duurste aankopen ooit vertrekt naar Nederland maar ziet al snel zijn vriendin terug naar Mexico vertrekken met zijn baby. De reden: de Nederlandse overheid stelt gezinsheriniging niet mogelijk is voor koppels als een van de partners buiten de EU afkomstig is en jonger dan 21 is. Een hard gelach voor Alvarez. De vraag is hier waar de creativiteit van Ajax bleef. De regels zijn rigide maar met wat creativiteit en netwerken had Ajax echt wel meer kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld een Meixcaans bedrijf verzoeken om de partner voor een baan als contractor in Nederland aan te stellen.


Er zijn meer voorbeelden die ik hier later nog wel in ga gooien.

_________________
Vladimir Kozlov: "There's no problem"


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 08:19 

Lid geworden op: 02 aug 2017 16:32
Berichten: 7803
Schrik van deze teksten. Zit vol ongeloof dat AJAX zo amateuristisch handelt (beter gezegd niet handelt).
Degene die verantwoordelijk is voor dit stuitend gebrek aan inzicht/empathie meteen eruit gooien.
Niet te bevatten dat AJAX zo met mensen omgaat. En zelfs als je het puur materialistisch betracht, dat ze zo slecht met hun kapitaal omgaan.
Ik heb heel lang geleden al eens een brief geschreven naar AJAX dat het financieel niet kunnen concurreren met het buitenland wellicht gedeeltelijk kan worden gecompenseerd door attent te zijn naar de mensen die bij AJAX werken. En niet alleen de spelers, maar ook hun familie.
Klinkt misschien raar, maar bijv. een bloemetje voor de partner of een attentie voor de kinderen bij de verjaardagen zal een speler er niet van weerhouden een betere aanbieding van een andere club te accepteren maar zal wel voor een warme band zorgen. Zo zijn er meer voorbeelden. Gewoon ervoor zorgen dat AJAX als een warm bad voelt. Op alle vlakken.
Brief overigens toen gestuurd naar Van Gaal. Niet de meest empathische man☺. Schreef ook eens een brief met een naam van een topspeler in spé die ik op Eurosport op een jeugdtoernooi had zien uitblinken. Kreeg ik netjes antwoord dat ik maar supporter van een andere club moest worden als ik het niet eens was met de gang van zaken bij AJAX. De l*l. Heb ik weer geantwoord dat hij daar niet over gaat en dat ik al AJAX supporter was toen hij nog bij het 2e van AJAX speelde. Daarna niks meer vernomen.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 08:42 

Lid geworden op: 30 jun 2020 19:28
Berichten: 1009
Mentale begeleiding is een goed idee, maar daar begint het natuurlijk niet mee. Het begint er mee om een uitgebreide analyse van de speler in kwestie te maken nog voordat hij een arbeidscontract aangaat. Je kunt hierbij denken aan een IQ en EQ test en wat aanvullende praktische testen. Hierbij krijg je al inzicht in de persoonlijke profiel en eventuele zwakke punten van de speler. De uitkomsten van zulke testen zijn vrij nauwkeurig.

Dus je weet bij aanvang van een contract al waarop je moet sturen en begeleiden. Doe je deze testen niet dan kun je alsnog te laat zijn omdat je het werkelijke probleem niet gelijk herkent en corrigeren/bijsturen eist veel meer moeite dan voorkomen. Deze testen kun je periodiek herhalen om te zien of de blauwprint van de speler is veranderd en de aanpak bijgestuurd moet worden.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 12:10 

Lid geworden op: 04 dec 2017 15:30
Berichten: 3719
dwtk schreef:
Mentale begeleiding is een goed idee, maar daar begint het natuurlijk niet mee. Het begint er mee om een uitgebreide analyse van de speler in kwestie te maken nog voordat hij een arbeidscontract aangaat. Je kunt hierbij denken aan een IQ en EQ test en wat aanvullende praktische testen. Hierbij krijg je al inzicht in de persoonlijke profiel en eventuele zwakke punten van de speler. De uitkomsten van zulke testen zijn vrij nauwkeurig.

Dus je weet bij aanvang van een contract al waarop je moet sturen en begeleiden. Doe je deze testen niet dan kun je alsnog te laat zijn omdat je het werkelijke probleem niet gelijk herkent en corrigeren/bijsturen eist veel meer moeite dan voorkomen. Deze testen kun je periodiek herhalen om te zien of de blauwprint van de speler is veranderd en de aanpak bijgestuurd moet worden.
Over professionaliteit gesproken, sterk dit. Doen andere clubs dit ook? Hoe ontwikkeld is dit in de voetbalwereld?

Ik weet niet hoe hoe het bij Ajax is geregeld qua persoonlijke ontwikkeling. In de jeugd wordt hier wel wat meer aandacht aan besteedt, maar geen idee of dit zo ver gaat naar iemand's persoonlijke profiel of dat het puur bij bijv. onderwijs blijft.

Bij het eerste weet ik ook niet hoe deze lijntjes lopen. Neres volgde volgens mij cursussen Engels toen hij hier net was. Is dit vanuit eigen wens opgezet of is er iemand/een team bij Ajax die hier een traject voor start? Dit is natuurlijk nog maar een klein deel van de taart, want je zou veel meer op mentaliteit en karakter moeten gaan analyseren.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 15:20 

Lid geworden op: 26 jun 2018 13:42
Berichten: 1767
Favoriete Ajacied (aller tijden): Van der Vaart
Droomaankoop: Davy Propper
Seizoenskaart: niet meer
Ik denk dat het stukje 'mentale' best weggelaten kan worden in de topictitel. Want het gaat mij om de algehele begeleiding. In een ander topic ook vragen over gesteld. Hoe kan het in godsnaam dat je miljoenen investeert in een speler en hem vervolgens - even gechargeerd gezegd - aan zijn lot overlaat. Hoeveel kost het om persoonlijke begeleiders te regelen vanuit de club voor spelers. Stel wat mensen aan voor alle jongens uit Zuid- en Midden Amerika. Gebruik daarvoor een oud-prof die ervaring heeft met spelen op het hoogste niveau en het spelen voor Ajax. En zorg voor mensen die de spelers op diverse vlakken kunnen begeleiden. Bijvoorbeeld medisch; zorg dat die jongens weten wat ze moeten doen om optimaal te presteren. Qua rust en voeding, zorg dat ook thuis alles wordt gefaciliteerd voor die gasten. Zorg voor kennis en neem vragen serieus, ga begeleiden en coachen. Intensief en niet op afstand.

Qua begeleiding op het mentale vlak hoor ik veel goede verhalen over Joost Leenders, waar Ajax ook mee samenwerkt. Intensiveer die samenwerking, want die man lijkt me een van de beste in zijn vak. Niet dat ik er erg in thuis ben, maar je hoort wel veel profs die zeer te spreken over hem zijn. Dijks, Depay, Tannane of Barazite om maar wat voorbeelden te noemen. Zijn er ongetwijfeld nog meer die er niet openlijk over (willen) spreken.

Je hoort ondanks de schrikbarende verhalen van Pushkin echter ook positieve verhalen over Herman Pinkster. Vice heeft een interessant artikel over hem geschreven, daarin komen - uiteraard - alleen de positieve verhalen aan bod. Maar er lijkt dus nog genoeg te verbeteren. Waarom ziet Ajax dat zelf niet in? Wordt er kritisch gekeken naar de begeleiding? Lastig voor ons als buitenstaander om te beoordelen.

Wat dwtk aanhaalt lijkt me verstandig, de speler analyseren en zijn kwaliteiten en valkuilen in kaart brengen. Dat zou eigenlijk de standaard moeten zijn. En moeten spelers ergens om vragen? Of wordt het aangeboden door Ajax? En wat wordt er eigenlijk gedaan om het vrouwen/vriendinnen en/of kinderen naar de zin te maken? Is dat een taak van Ajax of niet? Ik hoorde daar in de CorPodcast verhalen over van spelers van Sparta/Excelsior dat daar ook wisselend mee om wordt gegaan. Dat er soms veel voor de vrouwen wordt geïnitieerd maar soms ook niets.

Nu schiet ik van links naar rechts met alle vragen en stellingen, maar dat komt omdat er ook heel weinig bekend is over dit onderwerp. En iedereen hier wel wat over mee kan praten. Lastig om te zeggen op welke fronten Ajax vooral tekort schiet. En hoe doen andere clubs het, terechte vraag van Snake. Ik hoor enerzijds dat zij ervaringen met elkaar uitwisselen, anderzijds ben je ook concurrenten van elkaar. Kijk hoe PSV iemand als Lozano heeft begeleid, tot aan de hond regelen aan toe.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 18:33 
Erelid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 12 okt 2011 15:09
Berichten: 4812
Analyseren, testen afnemen... Is het punt juist niet dat de menselijke hand nogal eens gemist wordt bij Ajax?

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om bovenstaande problemen te signaleren. Alleen hoe los je ze op? Leg je die verantwoordelijkheid bij de (volwassen) speler in kwestie of neem je hem bij de hand?

Ik heb totaal geen weet van hoe de begeleiding tegenwoordig is, maar ik krijg wel het idee dat Ajax hier stappen in heeft gezet. De sfeer in het team lijkt goed, een Ziyech die uitgekotst is geweest noemt Ajax een warme club, eindelijk een Braziliaan die zich op zijn plaats lijkt te voelen.

Wat me de laatste jaren meer opvalt is het aantal buitenlandse toptalenten die aan de jeugdopleiding worden toegevoegd en wie hun potentie niet weten waar te maken. Na Eriksen ging Ajax weer flink scouten en shoppen in de Noordelijke landen, maar ondanks het enorme optimisme bij veel van die talenten sneuvelden ze bijna allemaal in het zicht van de haven.

_________________
"Toeval is logisch."


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 18:52 

Lid geworden op: 30 jun 2020 19:28
Berichten: 1009
Een analyse maken van iemand wordt gedaan door een onafhankelijk bureau buiten de sportwereld om, niet door Ajax zelf, want Ajax zelf is blind voor bepaalde zaken, veel mensen pretenderen mensenkennis te hebben maar dit valt vaak smerig tegen in de praktijk. En daar zit ook vaak de crux, we doen het niet want stel je voor zo n bureau komt met zaken die jij niet wilt horen en wij doen dit vak al jaren en weten het toch wel beter.

Daar zit de hele valkuil, coaches, scouts, TD's et cetera kunnen zeer goed oordelen op voetbal kwaliteiten maar niet op andere kwaliteiten. Je probeert een speler binnen te hengelen, je probeert hem te overtuigen dat Ajax geweldig is et cetera...... Boem je hebt hem, alle bladen vol geschreven, kijk eens Ajax heeft weer een toptalent.

Johan Cruijff beschreef Tarik Oulida als het grootste supertalent van de laatste 20 jaar, hij scoorde nog 2x in de CL in 95 tegen Athene, uiteindelijk in het criminele circuit belandt...... Met zo n analyse had je veel kunnen voorkomen.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 18:58 

Lid geworden op: 30 jun 2020 19:28
Berichten: 1009
*


Laatst gewijzigd door dwtk op 28 jul 2020 18:59, 1 keer totaal gewijzigd.

Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 28 jul 2020 18:58 

Lid geworden op: 26 jun 2018 13:42
Berichten: 1767
Favoriete Ajacied (aller tijden): Van der Vaart
Droomaankoop: Davy Propper
Seizoenskaart: niet meer
AFCA Niels schreef:
Analyseren, testen afnemen... Is het punt juist niet dat de menselijke hand nogal eens gemist wordt bij Ajax?
Is dat niet het voorwerk wat je dient te doen die de jouw genoemde menselijke hand extra helpt?
Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om bovenstaande problemen te signaleren. Alleen hoe los je ze op? Leg je die verantwoordelijkheid bij de (volwassen) speler in kwestie of neem je hem bij de hand?
Nee, des te kwalijker dat ze er (nog steeds) zijn, toch? En waarom voorkomen in plaats van genezen. Want dat kun je doen door vooraf mogelijke problemen in kaart te brengen. En natuurlijk begeleid je een jongen van 18 uit Brazilië anders dan een man van 32 met vrouw en kinderen. De jongen neem je meer bij de hand, maar wie weet heeft zo'n man dat ook wel nodig. Of heeft de vrouw geen idee wat het vraagt om prof te zijn bij Ajax.
Ik heb totaal geen weet van hoe de begeleiding tegenwoordig is, maar ik krijg wel het idee dat Ajax hier stappen in heeft gezet. De sfeer in het team lijkt goed, een Ziyech die uitgekotst is geweest noemt Ajax een warme club, eindelijk een Braziliaan die zich op zijn plaats lijkt te voelen.
Maar is de sfeer van het team de verdienste van de begeleiding? Of die van de technische staf of gewoon een fijne samenkomst van omstandigheden. Volgens mij is de sfeer bij Ajax al jaren goed in het team, ook onder De Boer werd deze al veelvuldig geroemd. Een club kan trouwens ook warm zijn terwijl er progressie te boeken is qua begeleiding. Maar met je eens dat het moeilijk in te schatten is voor een supporter over hoe het nu precies wel/niet gaat.
Wat me de laatste jaren meer opvalt is het aantal buitenlandse toptalenten die aan de jeugdopleiding worden toegevoegd en wie hun potentie niet weten waar te maken. Na Eriksen ging Ajax weer flink scouten en shoppen in de Noordelijke landen, maar ondanks het enorme optimisme bij veel van die talenten sneuvelden ze bijna allemaal in het zicht van de haven.
Alle rotzooi van Ladru is sowieso geflopt, blij dat die man weg is bij Ajax. Wat een flaters haalde hij binnen.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 29 jul 2020 16:51 

Lid geworden op: 10 apr 2019 12:34
Berichten: 324
Onderschat niet de immense druk die spelers tegenwoordig ervaren.

Er wordt immens aan ze getrokken. Niet alleen die 90 minuten op het veld. 24/7 wil iedereen wat van ze: trainers, media, fans, vrouwen, verre familie - en als spelers een keer iets niet 'goed' doen, in of op het veld, wacht onder het mom van 'hij heeft een voorbeeldfunctie en krijgt x miljoen' meteen de rancuneuze afrekening.

Ik ben er van overtuigd dat een van de redenen dat veel spelers het prettig vinden om met een (in onze ogen) rat als Raiola in zee te gaan, het feit is dat hij een van de weinigen is die ogenschijnlijk niets komt halen maar juist iets komt brengen bij spelers. Hij manifesteert zich als een zeldzame bondgenoot die in hún belang strijdt tegen de hongerige buitenwereld. Raiola wordt toch al gehaat door iedereen, maakt zich daar niet druk om, maakt graag zijn handen vuil, en vormt zodoende een soort schild die de klappen opvangt. Voor spelers is dat super prettig.

Ik denk dat Ajax enorm veel kan winnen door een wereld te creëren waarin spelers op allerlei manieren bijgestaan wordt door capabele, vertrouwelijke bondgenoten (het liefst oud-spelers met veel bagage) die spelers het gevoel geven écht aan hun kant te staan, zodat ze niet hun toevlucht hoeven te zoeken bij louche makelaars.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 18 dec 2020 16:43 
Erelid

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:06
Berichten: 3379
Droomaankoop: Ante Rebic
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/95 ... ijven.html

Dit is overigens wel tekenend.

_________________
Vladimir Kozlov: "There's no problem"


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 18 dec 2020 17:43 

Lid geworden op: 02 aug 2017 16:32
Berichten: 7803
Pushkin schreef:
AJAX hierin verwijten is een gotspe. Begeleiden is prima maar niemand, ook geen voetballer, staat boven de wet. Iedereen moet gelijk behandeld worden en dat het bij de IND een zooitje is kun je de club niet verwijten. Eigenlijk is het een oproep om de club druk te laten uitoefenen op instanties. Smakeloos.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 18 dec 2020 21:18 
Erelid

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:06
Berichten: 3379
Droomaankoop: Ante Rebic
Als jij denkt dat daar niet omheen te komen is via andere oplossingen .....

Nu hoef je dat ook niet voor elke speler te gaan regelen in mijn ogen maar als je bijna je duurste aankoop uit de clubhistorie zo gaat begeleiden, sja. Gewoon dom.

_________________
Vladimir Kozlov: "There's no problem"


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 18 dec 2020 21:42 

Lid geworden op: 30 jun 2020 19:28
Berichten: 1009
renemar schreef:
Pushkin schreef:
AJAX hierin verwijten is een gotspe. Begeleiden is prima maar niemand, ook geen voetballer, staat boven de wet. Iedereen moet gelijk behandeld worden en dat het bij de IND een zooitje is kun je de club niet verwijten. Eigenlijk is het een oproep om de club druk te laten uitoefenen op instanties. Smakeloos.
Je hebt gewoon gelijk. En dit soort zaken worden echt wel bij een cotract onderhandeling besproken. Als ik bv. in de VS ga werken, neemt dat bedrijf mijn familie niet in overweging. Dat heb ik zelf te verzorgen en niet mijn werkgever. Er hangt namelijk veel meer aan vast bv. iets simpels als pensioenopbouw. Als jij geld hebt hoef je niet als een baby behandeld te worden. Alvarez kan zich een familie man vinden, maar dan was hij toch in Mexico gebleven...... Dus eigenlijk heeft hij gewoon dollartekens in zijn ogen.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 18 dec 2020 22:44 

Lid geworden op: 21 aug 2017 11:11
Berichten: 1603
Het is zeker tekenend. Voor de jankbal die Alvarez is. Hij presteert niets, maar huilt een hoop.

Doeg Edson.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 19 dec 2020 09:37 

Lid geworden op: 02 aug 2017 16:32
Berichten: 7803
Pushkin schreef:
Als jij denkt dat daar niet omheen te komen is via andere oplossingen .....

Nu hoef je dat ook niet voor elke speler te gaan regelen in mijn ogen maar als je bijna je duurste aankoop uit de clubhistorie zo gaat begeleiden, sja. Gewoon dom.
Dus als het een dure speler is moet je die beter begeleiden? M.a.w. een speler die je transfervrij haalt kijk je verder niet naar om?
Imo vreemde redenering. Ieder mens moet hetzelfde behandeld worden.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 19 dec 2020 09:45 

Lid geworden op: 21 aug 2017 11:11
Berichten: 1603
Dat is leuk in theorie, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Hoe hoger de investering, hoe meer aandacht er naar uit zal gaan. Volkomen logisch.

Ieder mens is overigens uniek en zou wat mij betreft dus niet hetzelfde moeten worden behandeld. We moeten eens af van dat "iedereen is hetzelfde/gelijk" gel#l. Is simpelweg niet waar.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 19 dec 2020 11:45 

Lid geworden op: 02 aug 2017 16:32
Berichten: 7803
de dominee schreef:
Dat is leuk in theorie, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Hoe hoger de investering, hoe meer aandacht er naar uit zal gaan. Volkomen logisch.

Ieder mens is overigens uniek en zou wat mij betreft dus niet hetzelfde moeten worden behandeld. We moeten eens af van dat "iedereen is hetzelfde/gelijk" gel#l. Is simpelweg niet waar.
Iedereen heeft dezelfde rechten.
Of iemand in de praktijk minder begeleiding behoeft dan een ander is een ander issue. De speler moet leidend zijn, niet het bedrag wat hij heeft gekost. Daarin hebben bovendien hijzelf en zijn zaakwaarnemer ook een taak.
Maar je kunt een "goedkope" speler niet minder begeleiden dan een "dure" speler. Dan zou je de eigen jeugd wat dat betreft helemaal links kunnen laten liggen. Minder aandacht naar eigen talenten? Is imo juist niet logisch.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 20 dec 2020 16:50 

Lid geworden op: 26 jun 2018 13:42
Berichten: 1767
Favoriete Ajacied (aller tijden): Van der Vaart
Droomaankoop: Davy Propper
Seizoenskaart: niet meer
Waarom krijgen ze dat bij PSV dan welk voor elkaar? Ook zij staan niet boven de wet. En het gaat niet alleen om het voor elkaar krijgen, maar ook de begeleiding in het proces. Alvarez moet zich gesteund voelen en Ajax moet er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Je kunt op dat vlak niet de kantjes er vanaf lopen, ondanks dat het een kutaankoop is. Dat staat er volledig los van.

Ajax investeert miljoenen in spelers en iedere keer weer hoor je dat de begeleiding van de spelers niet optimaal is. Men laat structureel steken vallen. Dat kan en mag niet. Je moet er alles aan doen om je spelers optimaal te laten presteren. Dan is het super belangrijk dat ze lekker in hun vel zitten en mensen om zich heen hebben die daar bij helpen, op welk vlak dan ook. Iedere speler zou een persoonlijke begeleider moeten hebben en een team daaromheen. Het is toch te gek dat er miljoenen wordt geïnvesteerd in spelers en zodra ze binnen zijn ze - even gechargeerd gezegd - aan hun lot worden overgelaten. Dat gaat nergens over.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 20 dec 2020 16:54 

Lid geworden op: 30 jun 2020 19:28
Berichten: 1009
En dat begint met een externe psychologische test, dan weet je precies wat de behoeften zijn. Voetbal trainers, sport psychologen en commerciële directeuren hebben hier namelijk de ballen verstand van.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 20 dec 2020 17:02 

Lid geworden op: 02 aug 2017 16:32
Berichten: 7803
Die Promes mogen ze wel eens begeleiden. Het liefst naar de uitgang. Hoe haalt die idioot het in zijn hoofd zich zo te presenteren in de rust op het veld wetende wat er allemaal speelt rond zijn persoontje?


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 20 dec 2020 17:06 

Lid geworden op: 04 jul 2020 20:03
Berichten: 298
renemar schreef:
Die Promes mogen ze wel eens begeleiden. Het liefst naar de uitgang. Hoe haalt die idioot het in zijn hoofd (...)
In dat hoofd zit blijkbaar nog heel veel ruimte ...


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 20 dec 2020 17:07 

Lid geworden op: 02 aug 2017 16:32
Berichten: 7803
Waarom krijgen ze dat bij PSV dan welk voor elkaar? Ook zij staan niet boven de wet. En het gaat niet alleen om het voor elkaar krijgen, maar ook de begeleiding in het proces. Alvarez moet zich gesteund voelen en Ajax moet er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Je kunt op dat vlak niet de kantjes er vanaf lopen, ondanks dat het een kutaankoop is. Dat staat er volledig los van.

Ajax investeert miljoenen in spelers en iedere keer weer hoor je dat de begeleiding van de spelers niet optimaal is. Men laat structureel steken vallen. Dat kan en mag niet. Je moet er alles aan doen om je spelers optimaal te laten presteren. Dan is het super belangrijk dat ze lekker in hun vel zitten en mensen om zich heen hebben die daar bij helpen, op welk vlak dan ook. Iedere speler zou een persoonlijke begeleider moeten hebben en een team daaromheen. Het is toch te gek dat er miljoenen wordt geïnvesteerd in spelers en zodra ze binnen zijn ze - even gechargeerd gezegd - aan hun lot worden overgelaten. Dat gaat nergens over.
Ze worden genoeg gepamperd. Je ziet het vaak ook op het veld. Soms hebben ze een schop onder hun kont nodig.
Hoe vaak heb ik al niet gelezen dat spelers goed worden opgevangen? Vroeger was dat anders.
Maar aan regels waar de club geen invloed op heeft kunnen ze ook niks veranderen.
Persoonlijke begeleider nog wel. Gaan we ook de boodschapjes doen voor de heren?
En optimaal presteren moeten ze als ze hun loonstrookje zien. Hebben het mooiste beroep van de wereld, worden in de watten gelegd, verdienen kapitalen en nog is het niet goed. Nou, dan tyfen ze maar op.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 20 dec 2020 17:10 

Lid geworden op: 30 jun 2020 19:28
Berichten: 1009
renemar schreef:
Die Promes mogen ze wel eens begeleiden. Het liefst naar de uitgang. Hoe haalt die idioot het in zijn hoofd zich zo te presenteren in de rust op het veld wetende wat er allemaal speelt rond zijn persoontje?
Deze man toont toch hele vreemde gedragingen, Ronald Koeman zet hem in Oranje een keer wingback in een 5-3-2 formatie, vervolgens gaat hij zeggen dit ga ik niet meer doen hoor dat station ben ik gepasseerd, ik ben een veel betere linksbuiten/nummer 10. Het moet *** een eer zijn om voor je land uit te mogen komen, op welke positie dan ook.

Ps. Frank de Boer heeft wel opgelet, die zet Hatenboer tegen Italië daar neer en dan komt BLM Nederland weer in aktie.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Mentale begeleiding
BerichtGeplaatst: 21 dec 2020 12:03 

Lid geworden op: 26 jun 2018 13:42
Berichten: 1767
Favoriete Ajacied (aller tijden): Van der Vaart
Droomaankoop: Davy Propper
Seizoenskaart: niet meer
renemar schreef:
Ze worden genoeg gepamperd. Je ziet het vaak ook op het veld. Soms hebben ze een schop onder hun kont nodig.
Hoe vaak heb ik al niet gelezen dat spelers goed worden opgevangen? Vroeger was dat anders.
Maar aan regels waar de club geen invloed op heeft kunnen ze ook niks veranderen.
Persoonlijke begeleider nog wel. Gaan we ook de boodschapjes doen voor de heren?
En optimaal presteren moeten ze als ze hun loonstrookje zien. Hebben het mooiste beroep van de wereld, worden in de watten gelegd, verdienen kapitalen en nog is het niet goed. Nou, dan tyfen ze maar op.
Wat mij kan het schelen, al kauw je ze al het eten voor. Als dat nodig is om die gasten op het veld nog beter te laten presteren dan moet dat maar. Alles moet in dienst van die verwende snotapen worden gezet om ze te laten presteren. Dat ze later in het 'echte' leven het dan zwaar gaan krijgen is hun eigen zorg. Het is ook niet alsof iedere speler behoefte heeft om gepamperd te worden. Maar de simpele zielen die je wel tot in den treuren moet begeleiden omdat ze anders een lege koelkast hebben, slecht/niet eten en de dag niet doorkomen moet je daarin helpen. Ja, zoveel als mogelijk. Je investeert MILJOENEN in spelers, die moet je volledig in de watten leggen ja. En niet alleen zij, maar ook hun familie.

Kun je wel simpel roepen van 'dan tyfen ze maar op', maar Zlatan was ook zo'n jongen die veel meer begeleiding nodig had dan hij kreeg. Had die ook maar op moeten zouten? Die stelde namelijk ook in zijn boek dat de begeleiding van Ajax tekortschoot. Dat verwijt ik Ajax, niet Zlatan.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 36 berichten ]  1 2  Volgende

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron