Ga terug naar AjaxInside →

Alle tijden zijn UTC+02:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 185 berichten ]  1 2 3 4 5 8  Volgende
Auteur Bericht
 Berichtonderwerp: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 02 apr 2012 06:49 

Lid geworden op: 13 dec 2011 00:40
Berichten: 301
Telesport schreef:
Ajax wint strijd om talent Meleg
• Het Servische talent Dejan Meleg (l) wordt op Schiphol welkom geheten door Winny Haatrecht. FOTO: ROB DE JONG
AM­STER­DAM – Met een gro­te glim­lach op zijn ge­zicht zet­te De­jan Me­leg (17) gis­te­ren voet op Ne­der­land­se bo­dem. Het Ser­vi­sche ta­lent van Vo­jdovi­na had de Eu­ro­pe­se top­clubs voor het uit­kie­zen, maar wil zijn car­rière bij Ajax voort­zet­ten. ,,Ajax is een gro­te club en staat er­om be­kend jon­ge spe­lers de kans te ge­ven”, ver­klaar­de hij zijn keu­ze. Door­dat Me­leg bij zijn hui­di­ge club nog geen prof­con­tract had, be­taalt fi­nan­ci­eel di­rec­teur Je­roen Slop van Ajax slechts de in­ter­na­ti­o­na­le op­lei­dings­ver­goe­ding van en­ke­le ton­nen eu­ro’s.

Om­dat het tech­nisch hart van Ajax niet over één nacht ijs gaat, een spe­ler niet op ba­sis van een en­kel scou­tingrap­port, dvd-beel­den en ly­ri­sche ver­ha­len van­uit Ser­vië wil aan­trek­ken, werd een spe­ci­a­le con­struc­tie be­dacht. Van van­daag tot en met za­ter­dag krijgt de Ser­vier – met schrif­te­lij­ke toe­stem­ming van Vo­jdovi­na – de kans te to­nen dat hij in­der­daad het pa­rel­tje is dat in hem wordt ge­zien.

Over­tuigt hij Frank de Boer en zijn staf niet, dan gaat het klaar­lig­gen­de drie­ja­ri­ge con­tract, waar­over al een mon­de­ling ak­koord is be­reikt, in de pa­pier­ver­snip­pe­raar. En an­ders sluit hij op 1 ok­to­ber, de dag dat hij 18 wordt, aan bij Ajax. In dat ge­val is hij van­af de win­ter­stop 2012/2013 speel­ge­rech­tigd. Dat laat­ste kan wor­den ver­vroegd tot 1 ju­li als Ser­vië de sta­tus van eco­no­mi­sche EU-part­ner krijgt.

Met de ge­toon­de slag­vaar­dig­heid zor­gen De Boer, Wim Jonk en Den­nis Berg­kamp er in elk ge­val voor dat bla­ma­ges als met Ma­teo Ko­va­cic, Du­san Ta­dic en Mi­ra­lem Su­le­jma­ni (kun­nen) wor­den voor­ko­men. Ko­va­cic van Di­na­mo Zagreb was twee jaar ge­le­den on­der de­zelf­de voor­waar­den als Me­leg aan Ajax aan­ge­bo­den, maar de Am­ster­dam­mers twij­fel­den. De mid­den­vel­der heeft in­mid­dels een prijs­kaart­je van der­tien mil­joen eu­ro om zijn nek.

Ta­dic werd bij Ajax aan­ge­bo­den en niet goed ge­noeg be­von­den. Hij ont­pop­te zich ver­vol­gens tot smaak­ma­ker van FC Gro­nin­gen en Ajax’ con­cur­rent FC Twen­te gaat hem in de ko­men­de trans­fer­pe­ri­o­de naar En­sche­de ha­len. Su­le­jma­ni was door de Am­ster­dam­mers even­eens te­gen een op­lei­dings­ver­goe­ding over te ne­men, speel­de de pan­nen van het dak bij SC Hee­ren­veen en kost­te de club uit­ein­de­lijk 16,25 mil­joen eu­ro.

Met zijn Ne­der­land­se be­ge­lei­der Win­ny Haat­recht en Ser­vi­sche zaak­waar­ne­mers Mi­hael Stanko­vic en Mi­co Vran­jes be­keek Me­leg eer­der in het sei­zoen al de be­ker­wed­strijd Ajax-AZ en gis­te­ren was hij aan­dach­tig toe­schou­wer bij Ajax­He­ra­cles. De links­be­ni­ge aan­val­len­de mid­den­vel­der/links­bui­ten wordt in Ser­vië mi­ni­maal in de­zelf­de ca­te­go­rie als Su­le­jma­ni en Ta­dic in­ge­schaald.

In­ter­na­zi­o­na­le, Ju­ve­n­tus, AC Mi­lan, Ar­sen­al, Borus­sia Dort­mund, FC Ba­sel en Club Brug­ge don­gen naar zijn hand­te­ke­ning, maar vis­ten ach­ter het net.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 02 apr 2012 07:39 
Moderator De Toekomst

Lid geworden op: 19 okt 2011 16:51
Berichten: 735
Pushkin, kom er maar in.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 02 apr 2012 09:55 

Lid geworden op: 30 mar 2012 19:45
Berichten: 19
Staat wel een filmpje op youtube maar kom er niet echt wijs uit. Lijkt ook wel een beetje: In het land der blinden is eenoog koning?? Weet iemand meer van deze jongen?

_________________
Every little thing....


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 02 apr 2012 11:11 

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:06
Berichten: 3381
Droomaankoop: Ante Rebic
Het zou mij niet verbazen als Radonjic (zaakwaarnemer Sulejmani) of Lemic hier een vinger bij in de pap hebben (dat ging ook zo bij Dusan Tadic die zowel bij Futuro Sport als Radonjic even vastlag)n. Dat zou i.i.g. wel al die geinteresseerde clubs verklaren en het feit dat er al een overeenstemming is met de club voor een paar ton. In Servie kunnen de kleinere clubs eigenlijk vrij weinig beginnen als de zaakwaarnemer tegenwerkt. Dat hij nu eerst nog komt testen past wel in dat kader.

Ik vermoed dat het ongeveer zo is gegaan:

- De zaakwaarnemer van Meleg wil geld aan hem verdienen en heeft dus een buitenlandse club nodig.
- Gezien zijn talent en contacten weet hij reclame te maken bij heel wat clubs.
- De zaakwaarnemer laat Vojvodina weten dat het kiezen of delen wordt; of nog een kleine transfersom van een paar ton vangen. Of Meleg straks op zijn 18de ltransfervrij laten gaan; logischerwijs gebeurt het eerste.
- De zaakwaarnemer plugt vervolgens wat beeldmateriaal bij Ajax, Ajax doet navraag bij Schilcher en bekijkt hem nog eens als Oranje U17 speelt tegen Servie U17 (dat was deze maand).
- Vervolgens is Ajax wel enthousiast maar omdat ze hem nog te veel van alleen beelden kennen zonder een heel uitgebreid scoutingsproces vooraf, stellen ze voor om hem eerst op proef te laten komen, om hem zo nog eens definitief te testen. (Zo ging dat b.v. bij Reis en Ajax ook, bij heel veel andere jeugdspelers die Ajax wel goed genoeg kende was er geen proefperiode; denk aan Rits, Fischer, Eriksen, Boilesen, ....)
- De speler heeft wel talent dus ik vermoed dat Ajax hiermee door wil. De speler blij want hij heeft met de Future Cup kunnen zien dat Ajax een prima club is. De zaakwaarnemer blij, want hij vangt dan een duur non-eu salaris voor zijn pupil in de wetenschap dat hij straks waarschijnlijk nog veel meer aan hem kan verdienen. Ajax blij want het heeft er weer een talentvolle speler bij.

Dusan Tadic is ook afkomstig van Novi Sad, en die speelde daar als een winger. Ik vermoed dat deze Meleg bij Novi Sad ook niet als pure vleugel speelt. Dat doet hij in Servie U17 ook niet. Maar dat betekent niet dat hij het daarom niet kan, Tadic heeft in Nederland ook een andere positie.

Voor diegenen die zich druk maken over de fysieke krachten enzo. Deze jongen is 18.82 en zal nog groeien. :mrgreen:


Maar ik ga nog eens navraag doen. :mrgreen:Dat artikel spreekt over Blunders rond Tadic, Sulejmani en Mateo Kovacic, maar bij die laatste llag in mijn ogen toch echt anders, Ajax heeft inderdaad aangeklopt bij hem maar dat was Kroatie (Dinamo Zagreb) waar het toch anders werkt. Die jongen was toen Ajax vermoedelijk aanklopte al niet haalbaar.

_________________
Vladimir Kozlov: "There's no problem"


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 02 apr 2012 11:26 

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:06
Berichten: 3381
Droomaankoop: Ante Rebic
Net mijn contact uit Servie gesproken, volgens hem komt deze jongen toch het beste tot zijn recht als middenvelder en ziet hij veel minder een vleugel in hem (maargoed je weet nooit). Hij noemt Meleg als een goede controlerende middenvelder (zowel in offensieve passing als in balrecuperatie). Het zou dus wel eens de opvolger van Ousasim Bouy in Ajax 2 kunnen zijn.

Maargoed deze jongen loopt ook 1 op 2 in Servie U17 als middenvelder.

_________________
Vladimir Kozlov: "There's no problem"


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 02 apr 2012 12:07 
Beheerder
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 11 okt 2011 13:06
Berichten: 32035
Favoriete Ajacied (aller tijden): Johan Cruijff
Website: http://www.degoeieouwetijd.nl
Locatie: Hulst
Pushkin schreef:
Het zou dus wel eens de opvolger van Ousasim Bouy in Ajax 2 kunnen zijn.
Jij ziet hem dus eerst bij Jong AJAX trainen en spelen?

_________________
"Ajax is dood" Gerard Cox (Oktober 1970)


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 02 apr 2012 14:25 

Lid geworden op: 12 okt 2011 13:07
Berichten: 97
Als het goed is komt Servië binnenkort bij de EU dus hoef je hem geen Non-EU salaris meer te bieden? Of ze daarmee akkoord gaan is uiteraard een tweede.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 02 apr 2012 15:22 

Lid geworden op: 29 dec 2011 09:02
Berichten: 699
r-style schreef:
Als het goed is komt Servië binnenkort bij de EU dus hoef je hem geen Non-EU salaris meer te bieden? Of ze daarmee akkoord gaan is uiteraard een tweede.
Kroatie komt 1 julie 2013 bij de EU, Servie duurt nog wel een paar jaar. Serbie heeft pas sinds 1 maart dit jaar officieel de status van kandidaat lidstaat dus ga er maar vanuit dat tegen de tijd dat Servie lid is bij de EU dat Meleg al gestop is met voetballen. Nu is het wel zo dat Meleg een Hongaarse naam is en dat aangezien hij uit Vojvodina (en niet Vojdovina) komt is het niet onwaarschijnlijk dat hij ethnisch een Hongaar is. En dan is er de mogelijkheid dat hij een Hongaars paspoort heeft (De huidige nationalistische Vides regering in Budapest heeft dat een stuk makkelijker gemaakt en niet alle buurlanden zijn daar blij mee). In dat geval is het non-EU salaris niet van toepassing.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 03 apr 2012 23:04 

Lid geworden op: 03 apr 2012 21:57
Berichten: 97
Bij welk team moet hij zich deze week laten zien? Jong Ajax, A1?


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 04 apr 2012 09:29 
Erelid

Lid geworden op: 30 jan 2012 16:41
Berichten: 900
Benji schreef:
Bij welk team moet hij zich deze week laten zien? Jong Ajax, A1?
Wellicht in de oefenwedstrijd van donderdag als dat een onderling potje (Ajax vs Jong Ajax) gaat worden?


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 07 apr 2012 06:57 
Erelid

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:05
Berichten: 420
Meleg overtuigt Ajax
Van onze Telesportredactie

AMSTERDAM - Dejan Meleg (17) heeft de technische leiding van Ajax in een week tijd overtuigd van zijn kwaliteiten. De Amsterdammers waren gecharmeerd van de Servische linksbenige speler van FK Vojvodina Novi Sad, maar wilden niet over één nacht ijs gaan. Het talent kost Ajax alleen de internationale opleidingsvergoeding, omdat Meleg tot dusver nog geen profcontract in Novi Sad wilde tekenen.

Het technisch hart bedacht een constructie om eveneens geïnteresseerde clubs als Internazionale, Juventus, AC Milan, Arsenal, Borussia Dortmund, FC Basel en Club Brugge af te troeven. Indien Meleg zich tijdens de stage zou bewijzen, wordt het driejarige contract – waarover al mondeling overeenstemming was – in orde gemaakt. „Ajax heeft nu aangegeven graag met Dejan in zee te gaan”, bevestigde Winny Haatrecht, die de afgelopen jaren zonder succes al Dusan Tadic, Mateo Kovacic en Miralem Sulejmani voor een bodemprijs in Amsterdam had aangeboden.

Omdat Meleg op 1 oktober 18 jaar wordt, komt hij formeel pas op die datum naar Ajax en is hij op 1 januari 2013 speelgerechtigd. „Maar het zou ideaal zijn als hij met toestemming van Vojvodina vanaf juli de voorbereiding kan meemaken. Dan heeft hij een langere periode om te acclimatiseren”, zegt Haatrecht. Meleg gaf bij aankomst op Schiphol aan graag naar Ajax te willen. „Hier worden talentvolle jonge spelers goede voetballers.”
Telesport.nl


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 07 apr 2012 10:54 

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:06
Berichten: 3381
Droomaankoop: Ante Rebic
Dit zou wel eens een hele leuke speler kunnen gaan worden voor Ajax, wat ik hier en daar hoor. Blij dat hij tekent.

_________________
Vladimir Kozlov: "There's no problem"


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 07 apr 2012 10:55 
Moderator De Toekomst

Lid geworden op: 19 okt 2011 16:51
Berichten: 735
Hier slaat Ajax een goede slag. Ik vind het een betere speler dan Bouy. Veel dynamischer.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 07 apr 2012 11:00 
Erelid

Lid geworden op: 16 okt 2011 21:02
Berichten: 6161
Heb je hem gezien afgelopen week, D_Skilled? Is het een speler die in aanmerking komt voor 1 van de 2 halfposities bij Ajax? Er werd ook genoemd dat hij een verdedigende middenvelder was, maar als je de vergelijking met Bouy maakt lijkt me dat niet. Wel mooi dat hij dynamischer is dan Bouy, als je bij Ajax wil slagen heb je toch wel vaak dynamiek in je spel nodig. Spelers die dat niet hadden/hebben zijn bij Ajax nooit echt geslaagd.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 07 apr 2012 11:04 
Moderator De Toekomst

Lid geworden op: 19 okt 2011 16:51
Berichten: 735
Ik ken hem nog van het EK onder-17. Hij zou overal op het middenveld kunnen spelen, zowel aanvallend als in een meer verdedigende rol. Ik vind hem vrij compleet.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 09 apr 2012 20:50 
Beheerder
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 11 okt 2011 13:06
Berichten: 32035
Favoriete Ajacied (aller tijden): Johan Cruijff
Website: http://www.degoeieouwetijd.nl
Locatie: Hulst
Wat voorspelbaar.
De zaakwaarnemers zijn niet te vertrouwen en ook de club zou meer willen zien dan 450.000 euro. Aldus de snor bij VI.

_________________
"Ajax is dood" Gerard Cox (Oktober 1970)


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 09 apr 2012 21:39 
Erelid

Lid geworden op: 16 okt 2011 21:02
Berichten: 6161
Als hij komt moet hij dus op zijn 18e meteen een contract krijgen van 3 jaar met optie tot nog 2 jaar. Anders laten die zaakwaarnemers hem na een opleiding bij Ajax meteen gratis overhevelen naar een grote club. 450.000 is een schijntje voor een groot talent uiteindelijk. Ben benieuwd wat hieruit gaat komen.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 09 apr 2012 22:51 

Lid geworden op: 12 okt 2011 23:05
Berichten: 850
Zijn vader heeft op zijn 17e een contract voor hem getekend waardoor hij 20 jaar aan een zaakwaarnemer vast zit, of een hele procedure moet ondergaan waardoor hij volgend seizoen niet speelgerechtigd is. Je kunt zo'n jongen bij de club halen (zoals Heerenveen met Sulejmani deed), maar je moet het eerste seizoen dan 100% zien als een investering, de seizoenen daarna moet zo'n speler de investering waarmaken.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 10 apr 2012 01:09 
De Goeie Ouwe Tijd
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 29 jan 2012 23:49
Berichten: 1158
Locatie: Breda
Laten gaan en niet meer verder mee gaan......dat Balkan tuig moeten we buiten de deur houden. Die knakker heeft alweer 15 zaakwaarnemers en 33 eigenaren.....oprotten ermee. Het zal best een geweldige speler zijn maar als je kijkt naar wat voor ellende je binnen haalt met al dat Balkan tuig wat er omheen hangt.....dat moet je niet willen.
We leiden een dergelijke speler zelf wel op, laat die achterlijke zaakwaarnemers maar in Italie met hem gaan lopen leuren.
Ik begin me overigens steeds meer te ergeren aan die zaakwaarnemers.....echt bijna allemaal tuig.....zo`n Rob Jansen ook, die is in staat om zijn eigen moeder te verkopen de smeerlap en dan heeft ie nog een lekker jong wijf ook. :evil: Ook hij is zeker een van de grote vervuilers van het voetbal.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 10 apr 2012 10:19 

Lid geworden op: 29 dec 2011 09:02
Berichten: 699
We doen ook zaken met Raiola en veel erger kan het niet worden. Ik zou deze jongen gewoon binnenhalen. Desnoods dan maar een jaar alleen maar trainen.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 10 apr 2012 10:27 

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:06
Berichten: 3381
Droomaankoop: Ante Rebic
Ach de zaakwaarnemer van Chivu, die twee Roemeense stagelopers en Christian Sapuranaru (wara Ajax mee in verband wordt gebracht) is Becali en dat is ook geen makkelijk heerschap. Raiola was al erg, maar deze figuren zijn natuurlijk nog een graadje schimmiger.

In het verleden is Ajax het uit de weg gegaan.

_________________
Vladimir Kozlov: "There's no problem"


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 30 aug 2012 12:25 

Lid geworden op: 03 apr 2012 21:57
Berichten: 97
Van AN

http://sport26.rs/page.php?FID=2&PKID=1&id=2050

(via Google Translate)
Serbian teenager at Ajax!
S26, 29.08.2012.
There is no doubt Dejan Meleg (18) is a new member of the famous Ajax. Young people from Novi Sad who ABCs of science in a football jersey Vojvodina solve the problems with the parent club and to the delight of all three parties joined the "spears" in Amsterdam.

Vojvodina had bids from Inter Milan for Melega, but decided to cooperate with the Dutch, as they offered in addition to money and business technical cooperation in the next few years. In practice this means that talented players will be under the "Spotlight" Ajax scouts, while players "spears" with less playing time in Novi Sad able to get a chance.


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 30 aug 2012 12:47 

Lid geworden op: 11 okt 2011 16:06
Berichten: 3381
Droomaankoop: Ante Rebic
Hier nog even een ander bericht;

http://www.zurnal.rs/2012/08/28/ajaks-d ... index.html
28 augustus 2012Dejan Meleg Pearl Vojvodina geboren in 1994. jaar, het oog is Ajax.

Beroemde club in Nederland is geïnteresseerd in de Cadet nationale team van Servië was het laatste jaar voor de Orlice gespeeld in het Europees Kampioenschap in Novi Sad.

Scouts team van Amsterdam kondigde de komst van secretaris-generaal van het clubhoofd, een ronde van gesprekken met de leiding van.

Dejan Meleg speelt als een kant middenvelder, hij was het trainen met de eerste ploeg spelers uit Novi Sad en was tot aan zijn debuut in de rode en witte trui in de officiële game.
Er lijkt dus wel beweging te zitten...

_________________
Vladimir Kozlov: "There's no problem"


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 31 aug 2012 22:12 
Moderator De Toekomst

Lid geworden op: 19 okt 2011 16:51
Berichten: 735
Ajax akkoord over Meleg

AMSTERDAM - Tussen alle transferperikelen door heeft Ajax met FK Vojvodina Novi Sad eindelijk de transfer van Dejan Meleg afgetimmerd. De Amsterdammers bereikten – zoals Telesport destijds meldde – in april al een akkoord over een contract voor drie jaar met de linksbenige speler, dachten alleen de internationale opleidingsvergoeding te moeten betalen, maar stuitten op verzet van zijn Servische club.

Een voorgestelde transfersom van 450.000 euro werd onlangs nog afgewimpeld, maar een nieuw bod (van enkele tonnen euro’s) werd alsnog geaccepteerd. Met het binnenhengelen van Meleg troeft Ajax clubs als Internazionale, AC Milan, Arsenal, Borussia Dortmund, FC Basel en Club Brugge af. De Ajax-fans zullen tot 1 januari 2013 moeten wachten alvorens zij Meleg in actie zien. Als hij op 1 oktober achttien wordt, zal zijn werkvergunning in orde worden gemaakt en is hij in het nieuwe jaar speelgerechtigd.
Telesport.nl


Omhoog
   
 Berichtonderwerp: Re: Dejan Meleg
BerichtGeplaatst: 31 aug 2012 22:28 
Erelid

Lid geworden op: 11 okt 2011 18:07
Berichten: 5423
Droomaankoop: Lionel Messi
Locatie: Marbella
Is een toptalent toch? Hij komt voor de VM positie als ik het me goed kan vinden? Kan iemand even toelichten wat we van hem kunnen verwachten? Veel mensen kijken naar hem uit.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 185 berichten ]  1 2 3 4 5 8  Volgende

Alle tijden zijn UTC+02:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum
Je kunt geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoek op:
Ga naar: